چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم

خواص دارویی و گیاهی

چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم
چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم

این روزها کمتر خانه و یا اداره و شرکتی را میتوان پیدا کرد که یک مودم adsl در آن نباشد! به علت ثبات بیشتر اینترنت ADSL نسبت به اینترنت موبایل، عده‌ی زیادی از کاربران در خانه و یا محل کارِ خود مودم های “ای دی اس ال” خریداری میکنند و با فعال کردن وای فای آن(wifi)، با گوشی، تبلت، لپ‌تاپ و… به آن وصل میشوند و از اینترنت adsl استفاده میکنند. با توجه به رشد روزافزون این مودم‌ها، سوء‌استفاده‌هایی هم از این ابزارها رواج پیدا کرده که با عنوان “هک وای فای” یا “هک مودم همسایه” مطرح میشوند. متاسفانه باید گفت که بعضی از این عبارت‌ها و عناوین درست و واقعی هستند و امکان هک شدن این مودم‌ها وجود دارد؛ مخصوصا مودم‌هایی که توسط دیگران تنظیم میشوند و صاحبان آن‌ها اطلاعات کافی درباره آن ندارند و نمیدانند چگونه میتوانند از هک شدن مودم خود جلوگیری کنند.

امروز قصد داریم شما را از این موضوع آگاه کنیم و بگوییم که شخص نفوذ‌گر(هکر) از چه نقطه ضعفی در مودم‌های ADSL استفاده میکند و مودم شما را هک میکند و همچنین راه بستن این نقطه ضعف در مودم را شرح دهیم.

در ابتدا باید بگوییم که قبلا هم در چند مطلب راجع‌به مودم‌های adsl مطلب نوشتیم که پیشنهاد میکنیم قبل از خواندن ادامه این مطلب، مطالب قبلی را بخوانید تا کمی با مودم‌های adsl و نحوه‌ی تنظیم آن‌ها آشنا شوید. نترسید! اصلا کار سختی نیست و قرار نیست کار شاقی بکنید! برای خواندن این مطالب، روی لینک‌های زیر کلیک کنید.

چه جوری پسورد وای فای را تغییر دهیم

در صورت فراموش کردن رمز Wi-Fi چه‌کار می‌توان کرد

چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم

چه‌جوری مطمئن شویم WiFi خانه‌ی ما هک نشده است

گام اول: گام اول برای جلوگیری از هک شدن وای‌فای، قرار دادن یک رمز‌عبور(password) قوی برای وای فای است. چند خط بالاتر، لینک مطلب آموزش تغییر دادن رمز وای‌فای را قرار دادیم. روی آن کلیک کنید و مراحل را طی کنید تا یک رمز وای فای قوی برای مودم خود تنظیم کنید.

گام دوم: قابلیت WPS را در مودم خود خاموش کنید. این نکته مهم‌ترین نکته است زیرا اکثر افرادی که اقدام به سرقت رمز وای فای مودم شما میکنند، از این نقطه ضعف در مودم شما استفاده میکنند. قابلیت WPS کاربردهای خوبی هم دارد ولی متاسفانه در چند وقت اخیر، ایرادات امنیتی بسیار مهلکی در آن پیدا شده است که باعث میشود هکر بتواند به راحتی رمز وای فای ما را به دست بیاورد. و جالب است بدانید که این قابلیت در بسیاری از مودم‌هایی که ما استفاده میکنیم مثلا مودم های تی پی لینک(TP LINK) به صورت پیش فرض فعال است!(البته در مودم‌های tp link این قابلیت با نام QSS نامگذاری شده است.) یعنی بدون اینکه ما از آن خبر داشته باشیم و یا آن را فعال کرده باشیم، یک راه نفوذ و دزدیده شدن رمز خود را در اختیار دیگران قرار داده‌ایم!

پیشنهاد ما به شما این است که این قابلیت را سریعا غیر فعال کنید. در ادامه آموزش غیرفعال کردن این قابلیت در مودم‌های TP LINK و D LINK شرح داده شده است. روال کار در بقیه‌ی مودم‌ها هم به همین صورت است و اگر از مودم با برند دیگری استفاده میکنید، به راحتی خودتان میتوانید آن را غیرفعال کنید.

ابتدا مودم خود را با کابل به کامپیوتر یا لپ‌تاپ وصل کنید.

حالا مرورگر اینترنت(مثلا Chrome، Firefox یا Internet Explorer) را در کامپیوتر خود باز کنید و در نوار آدرس عبارت ۱۹۲.۱۶۸.۱۱ را وارد کنید و اینتر(Enter) را از روی صفحه کلید بزنید.

حالا در کادر User Name و Password عبارت admin را وارد کنید. البته اگر قبلا این مقادیر را تغییر نداده باشید، باید admin را وارد کنید. اگر قبلا این رمز را تغییر داده باشید، باید رمز جدیدی که انتخاب کرده‌اید را وارد کنید. در نهایت Log in را کلیک کنید.

حالا از بالای این صفحه، گزینه Interface Setup و سپس Wireless را انتخاب کنید.

در صفحه‌ای که باز میشود، جلوی گزینه‌ی Use QSS، گزینه‌ی No را تیک بزنید.

در نهایت از پایین صفحه Save را انتخاب کنید تا تنظیمات ذخیره شوند.

مراحل کار در مودم‌های D link بسیار شبیه به مودم‌های TP Link است.

ابتدا مودم را با کابل به کامپیوتر یا لپ‌تاپ وصل کنید و سپس مرورگر سیستم را باز کنید و آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را وارد کنید و در هر دو کادری که نمایش داده میشود، عبارت admin را وارد کنید. البته اگر قبلا رمز این بخش را تغییر داده باشید، باید رمز جدیدی که قرار داده‌اید را وارد کنید، در غیر این صورت، در هر دو کادر عبارت admin را وارد کنید و وارد تنظیمات مودم شوید.

ابتدا گزینه Setup را از بالای صفحه انتخاب کنید و سپس روی Wireless کلیک کنید.

حالا اگر گزینه‌ی Wi-Fi Protected Setup (WPS) تیک داشت، آن تیک را بردارید تا غیرفعال شود.

در نهایت گزینه Save Settings را انتخاب کنید تا تغییرات ذخیره شوند.

مودم‌های دیگر

غیرفعال کردن این قابلیت(که ممکن است در مودم شما با نام WPS یا QSS نامگذاری شده باشد) در مودم‌های دیگر هم دقیقا به همین صورت است فقط ممکن است نام منو‌ها و قسمت‌های تنظیمات در مودم‌های مختلف کمی با هم تفاوت داشته باشند. پس اگر کمی در منوهای مودم خود جستجو کنید، میتوانید به راحتی آن را پیدا و غیرفعال کنید.

نظر شما

رایانامه (ایمیل) *

Website

عالی بود

تمامی حقوق نزد صاحب سایت چجوری محفوظ است. چه‌جوری

۴ دیدگاه

ارسال شده توسط: محمد قاسمی

18 اردیبهشت 96 ساعت 11:36

هک شدن وای فای خانگی یکی از نگرانی‌های اصلی بسیاری از کاربران است؛ اما امروز قصد تشریح بهترین راه‌ها برای جلوگیری از آن را داریم.

چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم

امروزه در بسیاری از خانه‌ها اینترنت پرسرعت وجود داشته و کاربران می‌توانند به کمک یک گوشی هوشمند و جستجوی امواج وای فای، به مودم بی سیم همسایگان و نزدیکان خود متصل شوند. در این صورت شاید ساده‌ترین کار برای جلوگیری از چنین چیزی، انتخاب کلمه عبوری اختصاصی باشد. اما این مورد کافی نیست و باز هم روش‌های بسیاری برای دور زدن کلمه انتخابی شما و هک کردن وای فای وجود دارد.

حال چه راهی می‌تواند به صورت موثر از از هک شدن وای فای جلوگیری کند؟

اولین مرحله که هر کاربری باید با آن آشنا باشد، چک کردن روتر است. اگر همسایه شما در حال استفاده غیر مجاز از اینترنت ارزشمند شما باشد، فعالیت‌های آن در روتر نمایش داده خواهد شد. هرچند، تمام روترهای موجود در بازار توانایی نمایش این اطلاعات را ندارند.

برای نمایش اطلاعات روتر و بخش مدیریتی آن، ابتدا مرورگری دلخواه را باز کرده و سپس یکی از آی پی های 192.168.1.1، 192.168.0.1 یا 192.168.1.254 را در نوار آدرس وارد کنید. حال باید نام کاربری و کلمه عبور را وارد کنید که در اکثر مودم‌ها هر دوی آنها به صورت پیش فرض “admin” است.

پس از ورود، به دنبال بخشی با عنوان “Attached Devices” یا “Device List” باشید. بعد از پیدا کردن بخش مورد نظر، دستگاه‌هایی که به مودم شما متصل شده‌اند را بررسی کنید. تصویر زیر نمونه‌ای از لیست دستگاه‌های متصل به روتر را نشان می‌دهد:

در این لیست، تمام دستگاه‌های متصل را باید بشناسید. نام‌های غریبه نیز می‌توانند نشانگر اتصال افراد بیرونی باشند. به علاوه در این بخش احتمالا گزینه‌ای برای حذف، پاک کردن یا مسدود کردن دستگاه مورد نظر وجود دارد.

توجه: عنوان این بخش در مودم‌های مختلف، متفاوت بوده و برای پیدا کردن آن باید کمی دقت داشت. به عنوان مثال، کاربران می‌توانند از بخش “Wireless” و سپس “Station Info” در اکثر مودم های تی پی لینک، دستگاه‌هایی که با استفاده از امواج وای فای به روتر متصل شده‌اند را مشاهده کنند.

همان‌طور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم، نام کاربری و کلمه عبور بیشتر مودم‌ها به صورت پیش فرض، “admin” است. اما این کلمه، یکی از اصلی‌ترین بخش‌هایی است که باید آن را برای جلوگیری از هک شدن وای فای تغییر دهید.

برای تغییر رمز مودم های دی لینک، ابتدا روی گزینه “Management” کلیک کرده و سپس از بخش “Access Controls”، گزینه “User Management” را انتخاب کنید. در این پنجره می‌توان نام کاربری و کلمه عبور جدید را انتخاب کرد. در مودم های تی پی لینک نیز مراحل انجام کار به همین صورت بوده و در پنجره “Access Controls”، امکان انتخاب کلمه عبور دلخواه وجود دارد.

همچنین بخوانید:

4 راه موثر برای افزایش امنیت وای فای خانگی

عموما کاربران تعریف روشنی از تنظیمات امنیتی ندارند و به همین جهت راه را برای سو استفاده هکرها باز می‌کنند. اما اگر با مولفه‌های این بخش آشنا باشید، تا حد زیادی می‌توانید از آن جلوگیری کنید.

تمام کاربران باید از استاندارد رمزگذاری WPA2 برای محافظت از کلمه عبور خود استفاده کنند. اگر هنگام وارد کردن کلمه عبور دلخواه خود برای اتصال بی سیم از “WEP” استفاده می‌کنید، بهتر است همین حالا آن را تغییر دهید.”WEP” در واقع قدیمی‌ترین راه برای محافظت از کلمه عبور است که امنیت بسیار کمتری نسبت به استانداردهای امروزی دارد.

اگرچه از طریق این استاندارد هم امکان هک شدن وای فای وجود دارد، اما انجام آن بسیار سخت‌تر خواهد بود.

با مخفی کردن SSID، دیگر نام شبکه وای فای شما در گوشی یا دستگاه‌هایی که به دنبال شبکه‌ای برای اتصال هستند، نمایش داده نخواهد شد. هرچند، این مورد نیز به صورت 100 درصد از هک شدن وای فای جلوگیری نکرده و به کمک نرم افزارهای جانبی می‌توان آن را پیدا کرد.

شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما می‌توان به جای مخفی کردن SSID، از نامی غیر عادی و یا حتی ترسناک استفاده کرد.

WPS یکی دیگر از مواردی نفوذپذیر دیگری‌ست که هکرها با استفاده از آن می‌توانند به روتر شما متصل شوند. WPS به حمله جستجوی فراگیر (brute-force attack) آنلاین توسط هکرها هنگام استفاده از “PIN” به منظور اعتبارسنجی اتصالات جدید حساس است. در واقع این موضوع از نحوه پردازش این کد ناشی می‌شود.

PIN یک شماره هشت رقمی است و زمانی که کامپیوتری جدید برای اتصال به مودم شما از این طریق تلاش می‌کند، اعتبار آن طی دو قسمت (دو نیمه) بررسی می‌شود. تقسیم شدن یک شماره 8 رقمی به 2 بخش می‌تواند تعداد دفعات مورد نیاز برای تشخیص دادن آن را به شدت کاهش دهد. همچنین از آنجایی که بخش دوم تنها 3 رقم فعال دارد، دفعات مورد نیاز به منظور تشخیص کد مورد نظر نیز به شکل قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

زمانی که کامپیوتری جدید تلاش می‌کند به شبکه وای فای متصل شود، یک PIN با هشت رقم ایجاد شده و سیستم به منظور بررسی اعتبار این کد هشت رقمی، آن را به دو بخش تقسیم می‌کند. بخش اول شامل 4 رقم است که می‌توان 10 هزار کد مختلف را برای آن در نظر گرفت. بخش دوم نیز شامل 3 رقم بوده و در نتیجه هزار کد مختلف برای آن وجود دارد. در نهایت، مجموعا امکان تعریف حداکثر 11 هزار کد مختلف برای PIN وجود خواهد داشت.

ابزار هک “Reaver” که به منظور بهره‌برداری از رخنه موجود در این سیستم طراحی شده بود، پیشتر به ارزش 1.5 میلیون دلار فروخته شده و در حال حاضر نیز به صورت گسترده توسط افراد مختلف مورد استفاده قرار دارد. کاربران توزیع کالی لینوکس نیز احتمالا باید با نمونه مشابه این ابزار با نام “Bully” که به منظور هک کردن WPS مورد استفاده قرار می‌گیرد، آشنا باشند.

همچنین بخوانید:

چگونه متوجه شوید که وای فای شما هک شده و از آن جلوگیری کنید

انتخاب کلمه عبور مناسب و طولانی می‌تواند به ایمنی بیشتر شبکه اینترنت شما کمک کند. برخی کاربران از کلماتی سخت یا نامفهوم استفاده می‌کنند که شاید هک کردن آنها سخت باشد، اما احتمال فراموش شدن آنها زیاد است. در این صورت شاید بهتر باشد عبارتی طولانی‌تر را به جای یک کلمه عبور کوتاه اما سخت، انتخاب کنید.

به یاد داشته باشید استفاده از اعداد، علائم مختلف و شکل بزرگ یا کوچک حروف مختلف باعث تقویت ایمنی کلمه عبور می‌شود.

لپ تاپ، گوشی موبایل، تبلت یا حتی روتر شما مک آدرس یکتا دارد. به کمک مک آدرس می‌توان گجت های مختلف داخل خانه یا افراد بیرونی که در حال استفاده غیر مجاز از اینترنت شما هستند را شناسایی کرد.

هرچند، تغییر مک آدرس یا جعل آن فوق‌العاده آسان است؛ به همین جهت از آن تنها به منظور مشخص کردن افراد آنلاین و بلاک کردن آنها استفاده می‌شود.

جعل، خود یکی از مشکلاتی‌ست که در این بخش وجود دارد. اگر فردی توانایی اتصال به مودم شما را داشته باشد، پس می‌تواند مک آدرس دستگاه‌های متصل شده به روتر شما را نیز مشاهده کند. در این صورت هکر توانایی جعل مک آدرس گجت های دیگر را داشته و به نوعی می‌تواند خود را در لیست سفید شما قرار دهد.

در نهایت اگر این آدرس‌ها را فیلتر کنید، هر زمان که قصد اتصال یک دستگاه جدید به روتر خود را داشته باشید، باید مک آدرس را پیدا کرده و آن را به لیست سفید روتر اضافه کنید.

مراقبت و نظارت بر افرادی که از شبکه اینترنت شما استفاده می‌کنند، کار بسیار آسانی‌ست و ابزارهای زیادی همچون “Fing – Network Tools” در دسترس کاربران قرار دارد. در حال حاضر این نرم افزار به صورت رایگان برای اندروید و گوشی های آیفون توسعه داده شده است.

کاربران با نصب این نرم افزار کارآمد، می‌توانند لیست دستگاه‌های متصل به شبکه وای فای شما را همراه با اطلاعات مربوط به آنها مشاهده کنند. به علاوه، با نمایش اطلاعات اضافی مربوط به گجت ها در Fing، امکان ردیابی فعالیت آنها نیز وجود خواهد داشت.

در حال حاضر، استفاده از استاندارد WPA2 و عبارت‌های عبور سخت، بهترین راه برای جلوگیری از هک شدن وای فای هستند و شاید بتوانند هکرها را از انجام این کار منصرف کنند.

چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم

برچسب ها : افزایش امنیت وای فای هک وای فای وای فای

امتیاز

منظور از اطلاعات طرف چیه.ینی اگه این نرم افزارو نصبش کنیم میتونیم به گوشیه اونیکه وای فایمونو هک کرده وارد بشیم مثلا اطلاعاتشو عکسو اینجور چیزاشو ببینیم؟!

ممنون از مطلب مفیدتون، متاسفانه من چند ماهی میشه هرچقدر کد ip میزنم که وارد صفحه تنظیمات بشم نمیاره نمیدونم چیکار کنم -__-

سلام
یه بار مودمتو ری استارت کن و دوباره کانفیگ کن به نظر درست میشه[[f9.laugh]]

حتما امتحان میکنم ممنون از شما

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

نام *

ایمیل *

دیدگاه document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “5dcbcbeea1dbf47ad82907644a6645ba” );document.getElementById(“bb5203987d”).setAttribute( “id”, “comment” );

خرید هاست و دامنه از میزبان فا

طراحی سایت اینترنتی

{}

چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم
چگونه از هک شدن رمز وای فای جلوگیری کنیم
10

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *