چطور قهوه ترک دم کنیم

خواص دارویی و گیاهی

چطور قهوه ترک دم کنیم
چطور قهوه ترک دم کنیم



متأسفانه خطایی رخ داده است

در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.

آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی

آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان

مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.

در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.

آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی

آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان

مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.


چطور قهوه ترک دم کنيم





چطور قهوه ترک دم کنیم
























 


به دلیل ارج نهادن به آگهی مشتریان، در این بخش حداکثر 5 آگهی نمایش داده می شود و از پذیرش تعداد آگهی بیشتر معذوریم.

“مرجع اطلاع رسانی صنعت توریسم” پایگاهی مستقل و تابع قوانین جمهوری اسلامی
ایران می باشد که استفاده از خدمات آن رایگان بوده و مسئوليت تعیین صحت اطلاعات بر
عهده بازدیدکننده می باشد.

© تمامی حقوق برای شرکت سپهر
سیستم محفوظ است و کپی برداری از مطالب بدون کسب اجازه ممنوع می باشد. 




خانه

موبایل

 

 

چطور قهوه ترک دم کنیم

 

نوشیدنی قهوه نوعی نوشیدنی گرم است كه از دانه برشته شده قهوه كه از گیاه قهوه بدست می آید، تهیه می شود.

این نوع نوشیدنی همچون چای، جایگاه خاصی در انواع نوشیدنی های گرم دارد. با اضافه نمودن مواد مختلف به نوشیدنی قهوه و همچنین با روش های مختلف دم كردن آن، انواع متفاوتی از این نوع نوشیدنی را تهیه می كنند.

روش های مختلف دم كردن قهوه :

برای تهیه نوشیدنی قهوه، قهوه را می توان به صورت های مختلف دم كرد. تمام این روش ها را به چهار دسته كلی تقسیم بندی نموده اند كه تفاوت این روش ها تنها به این نكته بستگی دارد كه چگونه آب را به قهوه اضافه می كنند.

جوشاندن :

یكی از روش های قدیمی دم كردن قهوه كه هنوز در خاور میانه، آفریقای شمالی، تركیه و یونان به كار می رود، این است كه قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند كه آرام به جوش آید. این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می كنند. برای این كارچند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می كنند.

قهوه ترک به این روش تهیه می شود. قهوه بدست آمده، نوشیدنی غلیظی است كه رویش كف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشین شده است.

 

تحت فشار قرار دادن :

قهوه اسپرسو ، با تحت فشار قرار دادن آب داغ تهیه می شود. این روش برای تهیه انواع نوشیدنی های قهوه به كار می رود. قهوه اسپرسو طعم متمایزی داشته و به علاوه رویش ماده خامه مانندی جمع می شود.

در این روش از نوعی قوری كه سه بخش دارد استفاده می كنند. در قسمت پایینی، آب می ریزند. پس از آن كه آب به جوش می آید، با فشار وارد قسمت میانی می شود كه پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می شود. معمولاً قوری را روی گاز می گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد.

كمك گرفتن از نیروی جاذبه :

روشی دیگر برای تهیه ی نوشیدنی قهوه، قرار دادن پودر قهوه داخل یك صافی است كه آب جوش قطره قطره روی قهوه می چكد. طعم این قهوه به میزان آب و قهوه بسیار بستگی دارد. اما كلاً طعم قهوه اسپرسو از این قهوه بهتر است. در این روش با استفاده از نیروی جاذبه، آب از میان پودر قهوه عبور می كند و قهوه خوش طعمی را ایجاد می نماید.

 

 

خیس كردن :

در این روش از استوانه ای شیشه ای كه دارای پیستون صافی داری است استفاده می كنند. قهوه و آب جوش در استوانه با هم مخلوط می شوند (معمولاً به مدت چند دقیقه) قبل از آن كه پیستون كه به شكل فویل است، پایین بیاید. در این هنگام نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی آماده ریختن است.

قهوه های كیسه ای نسبت به چای كیسه ای كمیاب ترند. این امر به دلیل آن است كه در تهیه ی قهوه كیسه ای باید مقدار زیادی قهوه آسیاب شده (نسبت به چای به كار رفته در چای كیسه ای) به كار برد كه از نظر اقتصادی برای تولید كنندگان این محصولات، با صرفه نمی باشد.

در تمام این روش ها از مخلوط آب جوش با قهوه آسیاب شده (دانه قهوه ای كه برشته و آسیاب شده است) استفاده می شود. پودر قهوه یا پشت صافی باقی می ماند یا همراه نوشیدنی داخل فنجان ریخته می شود. میزان ریز بودن دانه قهوه بستگی به نوع نوشیدنی دارد كه قرار است با آن تهیه شود.

دستگاه های برقی تهیه قهوه، آب را جوش می آورند و سپس مواد لازم را بدون این كه لازم باشد انسان كمك زیادی كند، با هم مخلوط می كنند. این دستگاه ها بر اساس برنامه زمان بندی خاصی عمل می كنند. افرادی كه در تهیه نوشیدنی قهوه مهارت دارند، دانه های سبز قهوه خام و دم كردن آنها به روش سنتی را ترجیح می دهند.

انواع نوشیدنی قهوه :

قهوه تلخ: نوعی قهوه ی دم كرده است كه بدون شكر، شیر و دیگر مواد افزودنی مصرف می شود.

شیر قهوه: قهوه ای است كه پس از تهیه ی آن، شیر و گاهی شكر اضافه می كنند.

كاپوچینو: نوعی اسپرسو است كه با شیر كف كرده و گاهی شكر و كاكائو تهیه می شود.

قهوه معطر: در برخی كشورها، به نوشیدنی قهوه مواد مختلفی اضافه می نمایند. شكلات یكی از مرسوم ترین این مواد است كه یا روی قهوه آماده شده می پاشند یا همراه با قهوه هنگام دم كردن، مخلوط می كنند. البته از برخی ادویه جات از جمله دارچین، جوز هندی، هل و.. هم برای معطر نمودن قهوه استفاده می كنند.

قهوه یونانی یا قهوه ترك: این نوع قهوه را با جوشاندن پودر بسیار ریز قهوه در آب تهیه می كنند. این نوع قهوه را داخل قوری مسی كه دسته بلندی دارد و سر آن باز است درست می كنند. زمانی كه قهوه را داخل فنجان می ریزند، صافی نمی گذارند و بنابراین، پودر قهوه كه دیگر به تفاله قهوه تبدیل شده است هم داخل فنجان می ریزد. معمولاً فنجان را تا مدتی حركت نمی دهند تا این پودر قهوه كاملاً ته نشین شود. گاهی به این نوع قهوه ادویه و شكر هم اضافه می كنند.

 

قهوه فوری :

قهوه فوری پودری است كه قابل حل شدن در آب یا شیر می باشد. این نوع قهوه به روشی بسیار متفاوت از قهوه هایی كه در بالا در موردشان توضیح داده شد، تهیه می شوند. البته این نوع قهوه مسلماً طعم قهوه هایی كه برای درست كردن آنها زمان صرف می شود، را ندارد. برخی این نوشیدنی را غیر قابل تحمل به شمار می آورند و بعضی عقیده دارند كه جانشین خوبی برای نوشیدنی قهوه واقعی است. برخی هم اعتقاد دارند كه این نوشیدنی، اصلاً قهوه نیست و نوعی نوشیدنی خاص خود می باشد.

جنبه های اجتماعی نوشیدنی قهوه :

كشورهای آمریكا، آلمان و فنلاند به ترتیب، بیشترین میزان مصرف قهوه را دارند. در كانادا و اروپا هم این نوشیدنی رایج است و بسیاری از رستوران ها تخصص ویژه ای در تهیه ی این نوشیدنی دارند.چطور قهوه ترک دم کنیم

 

در این رستوران ها چای، انواع ساندویچ، انواع كیك و كلوچه و دیگر انواع اسنك هم عرضه می شود. افرادی كه این نوشیدنی را خیلی دوست دارند، معمولاً در پیك نیك ها و یا مسافرت ها قهوه را آماده نموده و داخل فلاسك كه تا مدتها آن را گرم نگه می دارد با خود می برند.

در برخی كشورها، مخصوصاً شمال فرانسه، نوشیدنی قهوه جایگاه خاصی در عصرانه دارد. افراد، دوستان و افراد فامیل خود را به عصرانه دعوت می كنند و به عنوان عصرانه، به آنها قهوه با كیك می دهند. معمولاً این كیك ها را خانم ها خود در خانه تهیه می كنند.

البته از قهوه در وعده صبحانه هم بسیار زیاد استفاده می كنند.

مواد محرك موجود در قهوه :

همان طور كه می دانید، قهوه دارای كافئین بوده كه نوعی ماده محرك محسوب می شود. بنابراین معمولاً برای صبحانه و هنگام كار، از این نوع نوشیدنی استفاده می كنند (چون كافئین خاصیت از بین بردن حالت خواب آلودگی دارد). دانش آموزان و دانشجویان هم در شب های امتحانات، از این نوشیدنی استفاده می كنند كه قدرت تمركزشان بالا رود. كارمندان هم وقتی خسته می شوند و احساس می كنند كه برای ادامه كار دیگر انرژی ندارند، با خوردن یك فنجان قهوه انرژی خود را باز می یابند.

 

قهوه بدون كافئین، نوعی قهوه است كه كافئین موجود در آن را با استفاده از آب یا یك حلال دیگر، مثلاً تری كلرو اتیلن گرفته اند.

 

قهوه به عنوان نوعی كود :

تفاله نوشیدنی قهوه كود خوبی محسوب می شود، چون میزان نیتروژن آن بسیار بالاست. نیتروژن بخش عمده RNA و DNA و همچنین پروتئین را تشكیل می دهد كه گیاهان برای رشد خود، به این مواد نیاز اساسی دارند. پودر قهوه پتاسیم، فسفر و بسیاری از مواد لازم برای رشد گیاه را هم در بر می گیرد. بسیاری از باغبان ها به این نتیجه رسیده اند كه با اضافه كردن پودر قهوه به خاك، گل های رز بزرگ و خوشرنگ می شوند.

خطر نوشیدن قهوه برای سلامتی .

كافئین موجود در قهوه می تواند فرد مصرف كننده را معتاد كند یا احتمال خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. افرادی كه از این نوشیدنی زیاد مصرف می كنند، همگی نوعی حالت عصبی را پس از مصرف زیاد قهوه بیان می كنند. در سال های اخیر، تحقیقات نشان داده اند كه مصرف چای، به مراتب كم ضررتر و سالم تر از مصرف قهوه است. البته چای هم كافئین دارد، اما مقدار این كافئین كمتر است.

تحقیقات مختلفی در زمینه ضررهای نوشیدن قهوه صورت گرفته است. برای مثال، تحقیقی كه در فوریه سال 2003 م در كشور دانمارك بر روی 18.478 زن باردار كه میزان مصرف قهوه آنها در دوران بارداری شان زیاد بود صورت گرفت، نشان داد كه احتمال مرده به دنیا آمدن نوزاد در مادرانی كه هنگام بارداری قهوه زیاد می نوشیدند (تقریبا 4 تا 7 فنجان در روز) بسیار بیشتر از مادرانی است كه از این نوشیدنی خیلی كم استفاده می كنند.

تحقیقی كه در سال 2004 انجام شد نشان داد كه مصرف بیش از یك فنجان قهوه در روز، سبب افزایش التهاب و حالت برافروختگی می شود. در نتیجه این حالت، مصرف قهوه تأثیر مضاعفی بر عروق قلبی می گذارد .

 


رازهای آشپزی

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

قهوه یکی از نوشیدنی هایی است که هم در گرما و هم در سرما نوشیدنش لذت بخش است. در این مقاله به معرفی و بررسی رایج‌ترین انواع قهوه‌های موجود در منوی کافی‌شاپ‌ها اختصاص داده‌ایم.

آیا می‌دانید که برزیل، ویتنام، اندونزی، کلمبیا و هند، با تولید سالانه حدود 9 میلیون تن قهوه، جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این دانه پرطرفدار در جهان هستند؟ خود برزیلی‌ها به‌ عنوان اولین تولیدکننده بزرگ قهوه در دنیا، با مصرف روزانه حدود 32/1 فنجان قهوه ( سالانه 8/4کیلوگرم ) رتبه دهم را در فهرست 10 کشور اول دنیا در نوشیدن قهوه به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که فنلاندی‌ها با مصرف روزانه حدود 64/2 فنجان قهوه ( سالانه 6/9 کیلوگرم )، رکورددار نوشیدن قهوه در سطح جهان محسوب می‌شوند. در این مقاله به معرفی و بررسی رایج‌ترین انواع قهوه‌های موجود در منوی کافی‌شاپ‌ها اختصاص داده‌ایم.

اگر دقت کرده باشید، قهوه اسپرسو به‌ عنوان پایه در تهیه انواع قهوه‌ها یا نوشیدنی‌های بر پایه قهوه، وجود دارد. حالا شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا منظور از قهوه، همان اسپرسو است؟ پاسخ منفی است. یعنی قهوه، همان اسپرسو نیست و اسپرسو، نوعی فرایند برای تهیه پرطرفدارترین نوع قهوه در جهان است. در واقع برای تهیه قهوه معمولی (فرانسه یا ترک؛ با دستگاه یا با ظروف مخصوص دم کردن قهوه) مقداری آب را به‌طور مستقیم روی پودر یا در مواردی روی خود دانه قهوه می‌ریزند و اجازه می‌دهند تا قهوه با حرارت ملایم دم بکشد. این در حالی است که برای تهیه اسپرسو، دانه‌های آسیاب‌شده قهوه در محفظه‌ خشکی تحت فشار قرار می‌گیرد و با عبور آب داغ از روی پودر قهوه، به حالتی شبیه به تقطیر، قهوه اسپرسو آماده می‌شود (آب در محفظه دیگری ریخته می‌شود و تحت فشار حرارت، به‌صورت قطره قطره روی پودر قهوه می‌چکد). از این‌رو، طعم و غلظت اسپرسو نسبت به قهوه‌های دیگر، متفاوت‌تر است و به همین دلیل هم این نوع خاص از قهوه، هم طرفداران بیشتری دارد و هم به‌عنوان پایه در تهیه سایر قهوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. شاید بد نباشد این را هم بدانید که قهوه اسپرسو، نوشیدنی ابداعی توسط میلانی‌ها در اوایل قرن بیستم میلادی است.

 

چطور قهوه ترک دم کنیم

برای دم کردن قهوه با ظرف‌های کوچک و معمولی قهوه‌ جوش در خانه، کافی است که ابتدا فنجان مخصوص قهوه را تا پایین‌تر از یک سانتی‌متر از لبه آن، با آب سرد پر کنید. آب را داخل قهوه‌جوش بریزید. به ازای هر فنجان آب، 2 قاشق چای‌خوری سرصاف قهوه و یک قاشق چای‌خوری سرصاف شکر، به آب داخل قهوه‌جوش خود اضافه کنید. حالا قهوه‌جوش را روی کوچک‌ترین شعله گاز بگذارید و حرارت را تا جایی که امکان دارد، کم کنید. خیلی مهم است که حرارت، در وسط ظرف باشد و از کناره‌ها، ظرف قهوه را گرم نکند.

هر چه حرارت زیر قهوه بیشتر باشد و تمرکز حرارت از مرکز ظرف به کناره‌ها برود، شانس نوشیدن یک فنجان قهوه مطلوب را بیشتر از دست خواهید داد. وقتی حرارت و محل قرار گرفتن قهوه‌جوش را تنظیم کردید، اجازه دهید تا قهوه با گرم شدن آب، کم‌کم دم بکشید. به محض اینکه احساس کردید قهوه در حال جوش زدن ریز از کناره‌ها و جمع شدن به سمت داخل است، سریع شعله را خاموش و ظرف را از روی شعله بردارید. برای سرو قهوه هم می‌توانید ابتدا بخش غلیظ یا به اصطلاح، خامه آن را به آرامی جدا کنید و داخل فنجان بریزید و سپس، با هم زدن بقیه قهوه در ظرف، آن را در فنجان سرو کنید.

 

دانه‌های قهوه از رنگ سبز در بازار وجود دارند تا قهوه‌ای بسیار تیره! رنگ دانه‌های قهوه به نوع استفاده از آنها بستگی دارد. قهوه در حالت طبیعی، سبزرنگ و فاقد کالری است اما طعم بسیار گس و تلخی دارد که هرکسی نمی‌تواند آن را تحمل کند. معمولا افرادی که رژیم لاغری دارند از قهوه سبز استفاده می‌کنند. میزان تفت‌دادن و رنگ سایر قهوه‌ها برحسب نوع استفاده، به این ترتیب است:

میزان تفت‌دادن : بین 6 تا 8 دقیقه؛ رنگ: قهوه‌ای روشن

میزان تفت‌دادن: بین 8 تا 10 دقیقه؛ رنگ: قهوه‌ای متوسط

میزان تفت‌دادن: بین 11 تا 13 دقیقه؛ رنگ: قهوه‌ای نسبتا تیره

میزان تفت‌دادن: حدود 14 دقیقه؛ رنگ: قهوه‌ای تیره

 

دقت کنید که…

منظور از درصدهای ذکرشده در مواد تشکیل‌دهنده هر قهوه،‌ میزان پر شدن فنجان یا ظرف مخصوص سرو قهوه است. یعنی مثلا برای سرو یک فنجان اسپرسو، اگر از شات مخصوص اسپرسو استفاده نشود، تنها 30 درصد فنجانِ قهوه پر خواهد شد اما برای سرو آمریکانو یا کاپوچینو، تمام فنجان یا ظرف مخصوص سرو، تا بالا پر می‌شود.

 

 

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغseemorgh.com/lifestyleمنبع : salamat.ir

 

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

اگر در هر یک از زمینه های خانواده، ترس، اضطراب،افسردگی، روابط عاطفی، روابط زناشویی و مسائل جنسی نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

چطور قهوه ترک دم کنیم
چطور قهوه ترک دم کنیم
10

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *